Стоичков зарадва деца сираци в Бургас

галерия:

снимка: Булфото

Легендата на българския футбол Христо Стоичков пристигна в Бургас за премиерата на биографичния си филм.

 

Той ще бъде прожектиран от 19:30 часа в кино Синема сити /ет. 2/ в МОЛ "Галерия".

 

Преди това обаче Камата посети децата лишени от родителска грижа в Дом „Ронкали" и ги зарадва със специални футболни топки.

 

Стоичков отдели време да се снима с всяко едно дете и да му раздаде автограф, преди да се насочи към киносалона.

 

"Стоичков" (2012, времетраене 90 мин.) e биографичен филм, посветен на живота и професионалната кариера на най-известния българин по света.

 

В него участват световноизвестни имена, като един от най-легендарните футболисти и треньори на всички времена Йохан Кройф - треньор на Стоичков в най-бляскавия период в кариерата му в Барселона и негов ментор в живота.

 

Сред българите, които участват във филма, са знакови за футбола имена като Димитър Пенев, Наско Сираков, Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов.

 

И още: актьорът Валентин Танев и цигуларят Васко Василев. Специална роля има актьорът-легенда на българското кино Иван Иванов ("Всичко е любов").

 

"Зрителите ще се срещнат с един Стоичков, който се различава драстично от неговия клиширан медиен образ - такъв, какъвто не го познават, и на места, където не са го виждали", обещава режисьорът и сценарист Борислав Колев.

 

"Стоичков" тръгва по кината в България от 2 ноември 2012.