Милан се развихри и удари Киево за радост на "Сан Сиро" (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Милан постигна изразителна победа с 5:1 при домакинството си на Киево и за първи път през сезона наниза повече от 3 попадения, с което даде индикации, че излиза от игровата криза.

 

„Росонерите" се развихриха още преди почвиката и Урби Емануелсон, Рикардо Монтоливо и Боян Къркич реализираха великолепни голове, за да дадат аванс от 3:1 на своя отбор.

 

След почивката и другите офанзивни футболисти на домакините се разписаха - Стефан Ел Шараави и Джампаоло Пацини, който фиксира крайния резултат, докато за Киево точен бе основният голаджия Серджо Пелисиер.

 

„Летящите магаренца" продължиха традицията да играят трудно срещу Милан и вече имат 12 поредни загуби от него в Серия А. Поражението остави Киево с 10 точки и на 15-то място в класирането, като всички тимове зад него имат шанса да го задминат след края на 11-ия кръг.

 

Милан пък записа 4-ата си победа в Калчото през този сезон и вече има 14 пункта, които го изстрелват на 8-ма позиция, но с мач повече от Каляри, Удинезе, Катания и Аталанта.

 

Наставникът на „росонерите" Масимилиано Алегри претърпя остри критики за решението си да пусне дефанзивна линия от трима футболисти срещу Палермо, затова сега върна обичайното 4-2-3-1, като титуляри започнаха Джампаоло Пацини и Боян Къркич.

 

В 16-ата минута домакините поведоха в резултата, след като Емануелсон се възползва от неточно изчистване на Марко Андреоли и с премерен изстрел от воле по диагонала не остави шансове на вратаря Сантяго Сорентино. Холандският офанзивен халф бе спомогнат и от лек рикошет в крака на Букари Диаме - 1:0.

 

Само 120 секунди по-късно обаче Киево изравни чрез Пелисиер, който за пореден път показа проблемите на Милан при защитата от статични положения. Ел Шараави изпусна нападателя на Киево и той с глава отблизо прати топката в мрежата за 1:1.

 

Гостите от Верона направиха грешката да пресират съперника в неговата половина и да пробват натиск, който ги остави с рехава дефанзивна линия. Милан пък се възползва от това на контраатаки и стигна до втори гол в 36-ата минута.

 

Емануелсон подаде на Монтоливо, който от границата на наказателното поле с прецизно изпълнение прати топката неспасяемо в долния ъгъл на Сорентино - 2:1. Това бе второто попадение на лятната покупка от Фиорентина в също толкова брой мачове.

 

„Росонерите" увеличиха преднината си с попадение от идентична позиция, този път дело на Къркич. Бившият нападател на Барселона отправи много техничен удар и пласира кълбото долу в ляво, без да остави шансове за вратаря. Боян се разписва за първи път през сезона с екипа на Милан.

 

След почивката доминацията на домакините беше дори по-изразена, като Киево вече нямаше отговор на предизвикателството и доста по-рядко организираше акции към вратата на Кристиан Абиати.

 

Ел Шараави завърши продължителна акция на „росонерите" с изстрел от 10-ина метра за 4:1, а в 94-ата минута предостави топката на празна врата за Пацини, който от упор нямаше как да сбърка - 5:1.