БНТ ще дава на живо Ботев (Пд) - ЦСКА

снимка: Булфото

Българската национална телевизия ще покаже на живо футболното дерби на 10-ия кръг: Ботев Пловдив - ЦСКА. Мачът е утре от 16 часа.

 

Телевизионното излъчване на срещата стана възможно благодарение на ръководствата на БНТ и БФС.

 

БНТ участва в търг за разпределение на телевизионните права за футболното първенство и турнира за купата на страната. Осем хиляди билета са продадени до момента за мача на стадион "Христо Ботев".

 

Припомняме, че националната телевизия получи правото да излъчи и Вечното дерби Левски - ЦСКА, а сега спечели наддаването за най-интригуващия двубой в Пловдив.

 

Продължават преговорите между телевизиите и БФС за правата на първенството до края му, като все още няма индикации кой ще закупи пълния пакет мачове и какъв точно ще бъде той.


Преди няколко дни излезе информацията, че БНТ ще получи пари, за да се издължи на клубовете за излъчването на срещите от миналия сезон.

 

Именно този дълг към отборите ги спираше да приемат ново предложение за директното предаване на кръговете от настоящото първенство. Очаква се в следващия месец да има развръзка по случая и най-накрая да бъде внигнато затъмнението около А група.

 

Освен БНТ, ТВ7 неколкократно е заявявала желанието си да предава на живо срещи от родния шампионат и има вариант отново да закупи част от пакета мачове. Не е ясно колко двубои от всеки кръг ще намерят място в ефира.

 

Миналата година БНТ имаше право да избира първи кой мач да излъчва директно, а ТВ7 даваше на живо други 2 срещи.