Фетел не вини Маса за пропуснатия полпозишън

снимка: БТА

Себастиан Фетел подчерта, че няма да се оправдава и да обвинява Фелипе Маса за пропуснатия сигурен полпозишън в квалификациите за Гран при на Корея.

 

Действащият шампион доминираше и в трите сесии на пистата „Йеонгам", но не можа да подплати временното си лидерство с подобряване на времето си в последната бърза обиколка.

 

В резултат на това Марк Уебър се възползва, за да завърти перфектен рунд на трасето и да изтръгне първото място от ръцете на съотборника си.

 

Фетел изглеждаше сигурен в успеха си, защото по категоричен начин доказа бързината си в първата, втората и до средата на третата квалификация. В последната му бърза обиколка обаче германецът научи по радиото си, че пред него на пистата се намира Фелипе Маса и може да компрометира постижението му.

 

Маса има известно отражение върху ситуацията, защото не правеше бърза обиколка в този момент, а в същото време косвено попречи на Фетел да подобри времето си в първия сектор.

 

„Мислех, че той (Фелипе Маса) се прибира в бокса, но той остана", коментира Фетел след края на квалификациите. „Не искам да обвинявам Фелипе, не е той причината. Трябваше да намаля заради него и изпуснах ценни стотни от секундата.

 

Обаче няма да почна да се оправдавам с него за резултата си, защото не съм привърженик на подобни изпълнения. Напоследък прекалено често дискутираме нечии действия, които уж ни влияят на резултатите и няма да тръгна по този път.

 

В крайна сметка аз съм доволен от 2-рото място", коментира още Фетел, който миналата година също стартира втори в Гран при на Корея, но съумя да пребори лидера от квалификациите Люис Хамилтън и да се поздрави с ключова за титлата победа.