Вратарят на Дания: Не съм сбъркал при гола на българите

снимка: Булфото

Датският нацинаонален вратар Стефан Андерсен, който се подвизава във френския Евиан Тонон Гаяр, заяви, че не е направил грешка при гола на Димитър Рангелов още в 7-ата минута на мача снощи.

 

„Лъвовете" постигнаха заслужено равенство срещу 11-те от Дания, след като играха повече от час в числен пасив заради картона на Иван Бандаловски.

 

Благодарение на колективните усилия на всички в отбора обаче успяхме да се поздравим поне с 1 точка, а блестящото ни представяне индикираше, че можехме да се борим за победата с 11 души.

 

„Е, аз също имах някаква вина за гола, но не съм направил груба грешка и не съм увисвал", коментира Андресен ситуацията в 7-ата минута. Бандаловски изненада всички с нестандартно центриране от дясното крило и Рангелов се пребори във въздуха, за да прати топката с глава покрай тялото на вратаря.

 

„Не очаквах така да бъде сервирана топката, даже очаквах да се размине с мен и нападателя. Но той изведнъж скочи и аз осъзнах, че е прекалено близо до мен. В крайна сметка кълбото се оказа в мрежата ми.

 

Много жалко, че вкараха такъв гол, защото не мисля, че щяха да ни затруднят особено много", каза още вратарят на френския средняшки отбор.

 

„Чист късмет си беше от тяхна страна, че ни вкараха по такъв начин. Естествено, че и аз имам някаква вина, но просто щастливо се развиха обстоятелствата за тях", продължи да наглее Андерсен.

 

Той получи доверието на треньора Мортен Олсен само защото стражът на Манчестър Юнайтед Андрес Линдегаард и синът на Петер Шмайхел - Каспер - са контузени и не могат да вземат участие в мачовете.