Офертата на Милан към Гуардиола е факт

снимка: БТА

Бившият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола е получил конкретна оферта да застане начело на Милан, гръмна днес италианското издание "Ла Република".


Каталунецът продължава да си почива в Ню Йорк, след като през лятото сложи край на четиригодишния си цикъл на "Камп Ноу". Междувременно около главата на Масимилиано Алегри надвисват все по-черни облаци, като евентуално поражение срещу Лацио може да коства работата на специалиста.


"Ла Република" посочва, че предложението на Милан към Гуардиола е за срок от четири години, като за това време младият тактик ще прибере почти 25 милиона евро под формата на възнаграждения.


Изданието твърди, че официален контакт между Милан и Пеп Гуардиола вече има, а както бе посочено и от други места, годишната заплата на специалиста ще достигне 6 милиона евро.


В случай, че се съгласи да застане начело на Милан, то негов асистент на "Сан Сиро" може да бъде една от големите легенди на клуба - Паоло Малдини. Споменаваше се и името на Роберто Баджо, когото Гуардиола познава от престоя си в Бреша.

 

"Гадзета дело Спорт" също публикува подобна информация тази сутрин, но оттам добавиха, че по всяка вероятност Гуардиола ще настоява за солиден трансферен бюджет, който да му помогне да обнови състава на Милан. Нещо, което може да се окаже трудно изпълнимо от страна на Силвио Берлускони и компания.