Григор Димитров не успя да се противопостави на Джокович

снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров приключи с участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай (Китай), след като в среща от втория кръг допусна загуба с 6:3, 6:2 от световния номер 2 Новак Джокович (Сърбия).

 

Очакванията за люто балканско дерби между двамата тенисисти не се оправдаха, като сърбинът не срещна почти никакви трудности срещу Гришо и заслужено се поздрави с победата. Срещата бе първа между двамата и така Джокович вече води с 1:0 успеха срещу българина.

 

В следващия кръг Ноле ще срещне победителя от двубоя между Филип Колшрайбер (Германия) и Фелисиано Лопес (Испания).

 

Иначе мачът с Григор Димитров се разви доста бързо. Джокович започна вихрено и спечели първото си подаване, а след това веднага проби Гришо, за да поведе с 2:0. Последва гейм на нула в актива на сърбина, преди Димитров да спре серията му от три поредни гейма за 3:1.

 

След това двамата си размениха по два гейма и така се стигна до 5:3 за Ноле, при което той сервираше за спечелването на първия сет. Сърбинът набързо си осигури три поредни сетбола, а след това Гришо изкара топката в аут и така Джокович поведе с 1:0 в сетовете след само 25 минути игра.

 

Втората част се разви аналогично на първата, като световният номер 2 отново реализира пробив при първия сервис гейм на Гришо, а след това взе и подаването си на нула, за да поведе с 2:0. Димитров отговори с гейм на нула, но след това Джокович отново нямаше проблем да задържи подаването си и поведе с 3:1.

 

След това двамата си размениха по един гейм за 4:2, при което последва маратонски гейм, но за съжаление Гришо не успя да задържи подаването си и допусна втори пробив в сета - 5:2, давайки възможност на сърбина да сервира за спечелването на мача. Ноле това и чакаше и след гейм на 15 се поздрави с бърза победа, постигната за едва 53 минути на корта.