Рома надви Аталанта във вълнуващ мач на "Олимпико"

галерия:

снимка: БТА

Рома постигна солидна победа 2:0 над Аталанта на своя „Олимпико" и за момент заличи негативните емоции от миналата седмица, когато беше сразен с 1:4 в дербито срещу Ювентус.

 

Аталанта пък също имаше поводи да търси подобрение на продукцията си, тъй като бе разгромен с 1:5 от Торино на собствен стадион.

 

През първото полувреме Ерик Ламела изведе „вълците" напред в 30-ата минута, но гостите от Бергамо можеха да реализират поне три гола на контраатаки, тъй като отбраната на „джалоросите" не бе съвсем на ниво.

 

Все пак, след почивката Майкъл Брадли увеличи преднината на домакините в 62-ата минута и прекрати интригата в срещата.

 

„Вълците" се изкачиха временно на 5-то място в класирането с актив от 11 точки, изравнявайки се със Сампдория, който вчера загуби с 1:2 гостуването си на Киево. Аталанта пък остава с 5 пункта, защото изтърпява наказание за уредени мачове и започна сезона с минус 2 точки - бергамаските се намират на 18-та позиция в зоната на изпадащите.

 

След тежката загуба от Юве треньорът на Рома Зденек Земан направи коренни промени в състава си, оставяйки на пейката Даниеле де Роси, Николас Бурдисо и Пабло Освалдо, докато Миралем Пянич и Додо лекуваха контузии.

 

В халфовата линия обаче „вълците" имаха достатъчно качествени футболисти - Франческо Тоти, Майкъл Брадли, младокът Алесандро Флоренци и Панайотис Тахцидис, които от самото начало започнаха да създават проблеми за противника.

 

В 30-ата минута Ламела направи двойно подаване с Тоти и благодарение на изключителния прехвърлящ пас на капитана, аржентинецът се оказа очи в очи с вратаря на Аталанта. Последва техничен удар покрай плонжа на Андреа Конзили за 1:0.

 

След почивката Тоти нацели гредата в 56-ата минута, но 6 по-късно резултатът стана 2:0, след като Матиа Дестро стреля опасно, стражът на гостите спаси, а при добавката бе точен Брадли.