Черноморец: ЦСКА плати само една част за Платини, а Анисе?

снимка: Булфото

„В събота ЦСКА ни преведе 360 хиляди евро по трансфера на Мишел Платини", заяви изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков в Актуално студио „Дерби".

 

„Това обаче е само една част от дължимото - имат да ни дават още 240 хиляди, плюс лихвите по забавения транш", допълни още той и поясни как се е начислявала сумата до момента.

 

Освен въпросните 240 хиляди, към трансферната сума се трупа лихва от 0.5 процента на ден, като неустойката вече е станала 3 милиона лева.

 

Платини премина на „Българска армия" през 2009-та година, а миналият сезон беше продаден на Динамо Букурещ, преди отново да се завърне при „армейците".

 

От Черноморец претендират и за полагащия им се процент от трансфера на Платини в посока Динамо. Също така „акулите" не са забравили за прословутия случай „Анисе", който разтърси ЦСКА миналия сезон при скандалното преминаване на мадагаскареца в лагера на 31-кратните шампиони.

 

„Искаме 350 000 лева за трансфера на Абел Анисе, тъй като това бе клаузата му за разтрогване на договора. Спорът ни с ЦСКА далеч не е приключил", коментира Киряков.

 

Така излиза, че „Титан" не са се изплатили докрай на бургаския клуб и вероятно няма да покрият изискванията на УЕФА.

 

По-рано днес TV7 обяви, че ЦСКА ще загуби лиценза си за европейските турнири.