Михаел Шумахер може да кара за Заубер догодина

снимка: БТА

Изненадващо Заубер може да спаси кариерата на Михаел Шумахер във Формула 1 за сезон 2013, ако легендарният германец реши да продължи да се състезава.

 

Както е известно, седемкратният световен шампион няма да продължи договора си с Мерцедес за следващия календар, като мястото му ще бъде заето от Люис Хамилтън. В МакЛарън пък ще кара Серхио Перес, който оваканти една позиция в Заубер.

 

От швейцарския екип още не са обявили заместник на мексиканеца и това може да бъде Михаел Шумахер. По време на Гран при на Сингапур мениджърът на Пилето Забине Кем е преговарял с представители на Заубер, според информация на британския таблоид The Sun.

 

Ако 43-годишният пилот прецени, че още иска да кара във Формула 1, няма да има проблем да подпише поне за 1 година със Заубер.

 

В момента статута на Шумахер в „Кралските гонки" не е компрометиран, какъвто беше случаят с Рубенс Баричело - той остана без отбор за сезон 2012, тъй като неговият Уилямс предпочетоха парите на спонсорите на Бруно Сена.

 

Младият бразилец е племенник на легендарния Айртон Сена, заради което няма проблем да си осигури солидна финансова подкрепа, независимо от посредственото си представяне във Формула 1.

 

Шумахер все още не е преценил какво ще прави в бъдеще и според отборния директор на Мерцедес Рос Браун, „Михаел ще си вземе кратка почивка през лятото, преди да вземе решението си".