Шумахер може да получи нова роля в Мерцедес

Михаел Шумахер още не е потвърдил оттеглянето си от активна кариера във Формула 1, но със сигурност губи мястото си в Мерцедес от следващия сезон.

 

Новият съотборник на Нико Розберг за 2013-та ще бъде Люис Хамилтън, който пък ще бъде заменен от Серхио Перес в МакЛарън.

 

„Мисля, че Михаел ще използва месеците почивка след края на шампионата, за да прецени какво точно иска да прави в бъдеще", каза отборният директор на Мерцедес Рос Браун в интервю за Ройтерс.

 

„Михаел е много щастлив в нашия отбор, а ние можем да му предложим много опции за директорски пост. Той се интересува от изграждането на болиди, така че може да участва в процеса на развитие на колата ни за 2013-та.

 

Определено в Мерцедес има възможности за такава кариера, а ние ще имаме повод да се развиваме. С идването на пилот като Люис дори сме задължени да комплектоваме кола, която да се бори за победа, защото отговорността ще стане по-голяма.

 

Според мен дори можем да постигнем успехи като Ферари през първото десетилетие на новия век. Люис ще бъде много ключова фигура, а ние имаме потенциал да направим страхотна кола в бъдеще", каза още Браун.

 

Той спечели и двете шампионски титли през 2009-та година, когато отборът му носеше неговото име - Браун ГП, а лидер в тима беше Дженсън Бътън.

 

Браун бе технически директор на Ферари и работеше редом до Шумахер, когато германският пилот превърна Скудерията в машина за победи и спечели пет последователни титли от 2000-ата до 2004-та.