Гуардиола ще работи в Милано, издаде негов приближен

снимка: Guliver/Getty Images

Хосеп Гуардиола ще застане начело на един от двата милански колоса в Серия А. Подобно мнение сподели неговият бивш треньор в Бреша Карло Мацоне, който се познава повече от добре с легендата на Барселона.


Гуардиола напусна "Камп Ноу" след края на миналия сезон, като се отдаде на едногодишна почивка в американския мегаполис Ню Йорк. По план каталунецът трябва да се завърне на треньорската скамейка през следващото лято, като не са един или два клубовете, които са готови да го ангажират.


Карло Мацоне, който познава Гуардиола от времето им в Бреша между 2001 и 2003, дори прогнозира накъде би се насочил младият специалист.


"С Пеп не сме се чували напоследък, но не мисля, че той възнамерява да спре с треньорството на толкова млада възраст. Мисля, че един ден той ще работи в Италия. Не зная точно кога, но имам подобно впечатление", заяви Мацоне.


"Веднъж той ми се обади, като ми каза, че ще дойде в Италия, за да ме види. Попитах го, дали идва тук като турист или като треньор на италиански клуб. Той ми отговори "и двете". Мисля, че Пеп ще работи в Милано. Интер или Милан? Не зная. Но не го виждам в някой от римските клубове", добави Карло Мацоне.


Хосеп Гуардиола вече е спряган за евентуален нов треньор на Милан, имайки предвид заплахата от уволнение, налегнала Масимилиано Алегри. Нищо чудно и Интер да посегне към тактика, ако Андреа Страмачони се провали начело на "нерадзурите".