Опонентът на Кобрата респектиран преди сблъсъка

снимка: Булфото

Следващият съперник на Кубрат Пулев - руснакът Александър Устинов - изрази впечатленията си от стила на българския боксьор и призна, че няма да му бъде никак лесно в предстоящия дуел между двамата.

 

На 29-ти септември в Хамбург Кобрата ще заложи и двете си титли - европейската и интерконтиненталната - в мача срещу Устинов, но залогът е изключително висок.

 

Според Джанет Саласар - завеждащата отдела за връзки с обществеността в Международната боксова федерация (IBF) - срещата на Пулев с руснака се явява квалификация за двубой с Владимир Кличко за пояса на IBF.

 

Така бе сложен край на спекулациите кога точно българският топ боксьор ще стигне до сблъсък с легендарния украински боец, като евентуалната дата ще бъде в първата половина на 2013-та година.

 

"Пулев е много опитен, удря лошо. Той иска да ме бие, аз също искам да го бия. Определено смятам, че ще стане велик мач", каза 202-сантиметровият руснак, който има 27 победи от 27 мача на профиринга, а преди това е направил кариера и в кик бокса.

 

„И ударите на Устинов не са леки, като той е по-висок от мен. В добра форма съм, приоритет е защитата на титлите ми. Какво ще стане после, зависи от отбора ми „Зауерланд", коментира самият Пулев, визирайки бъдещия си опонент и плановете за мач с Владимир Кличко.