Стенли с първо интервю, откакто е в ремисия: Чувствам се добре и благодаря на всички

снимка: Guliver/Getty Images

Капитанът на националния отбор на България и английския Астън Вила даде първото си интервю, след като бе обявено, че заболяването му от остра форма на левкемия е в ремисия.

 

Говорейки пред клубния сайт на бирмингамци, Стенли благодари на феновете за множеството пожелания и искрена подкрепа към него и цялото му семейство. Той също така благодари на Алекс Бътлър и Анди Смит, които караха 400 мили по инициативата "Да въртим педали за Петров", както и на много други.

 

"Чувствам се добре, но беше доста трудно и тежко досега. Радостното е, че всичко се движи в правилната посока", сподели в телефонното си интервю Капитанът.

 

"Всички се грижат много за мен в болницата и към този момент всичко е много добре. Много съм благодарен на хората и искрено признателен на всички, които изпращаха съобщения, в които ме подкрепяха. Ценя всичко това много високо.

 

"Алекс и Анди свършиха доста работа и доста се потрудиха в опита си да съберат пари, които да се използват за изследвания с борбата с левкемията. Те постоянно се опитваха да ме разведрят и искаха да ми покажат колко много ме обичат.

 

"Страхотно е, че има такива хора, които се опитват да направят нещо, и то за добра кауза. Знам колко им е било трудно, като аз говорих с тях всеки ден. Знам, че преди няколко дни им е било доста трудно, защото са карали срещу вятъра.

 

"Те обаче продължиха и аз силно се надявам те да постигнат целта, която си поставиха - да съберат 250 хиляди паунда за изследвания на левкемията, тъй като спонсорирането е много важно за развитието в тази насока.

 

"Преживявам нещо, което много хора не изпитват през живота си и знам колко е важно тези изследвания да продължават, защото те помагат със създаването на лекарства, които да помагат на тези хора да се чувстват все по-добре и по-добре в по-кратък период.

 

"Надявам се момчетата да съберат възможно най-голяма сума, за да може да се започне по изследванията.

 

"Помолих ги да карат до България, но те казаха, че ще им бъде много далеч - така че те решиха да карат от "Селтик Парк до Вила Парк". Беше им доста трудно. Жоф Томас е карал доста колело и е във форма, но Алекс и Анди имаха само няколко месеца да тренират и да се подготвят.

 

"Това беше страхотно за тях, както беше страхотно и за мен. Надявам се да се чувстват много горди от това, което постигат. Наистина ценя техните усилия. Те ми пишат и ми се обаждат постоянно, което много ми помага.

 

"В момента карам кратък курс от химиотерапия и е хубаво, че мога да виждам снимки на момчетата на техните колела - как пътуват през Евертън и Нюкасъл, както и други места. Това е много хубаво.

 

"Ще се опитам да отида на вечерята, ако се чувствам добре, за да видя всичките си приятели. Ще бъде много хубаво, ако мога да излезна от болницата и да видя хората, които толкова много ми помогнаха", завърши Стенли, визирайки специалната вечеря, която ще бележи последния ден от инициативата "Да въртим педали за Петров".

 

Цялото интервю на Стилиян можете да чуете тук.