Tuttosport: Емил Данчев във Флоренция за трансфера на Бербатов

снимка: Guliver/Getty Images

Авторитетният италиански ежедневник Tuttosport разпространи информацията, че мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев ще отпътува за Флоренция този уикенд, за да води преговори по трансфера на българския нападател.

 

По-рано днес стана ясно, че агентът на Митко е в Манчестър, за да разговаря със Сър Алекс Фъргюсън за бъдещето на клиента му.

 

Самият шотландски специалист заяви, че няма развитие около трансфера на Бербатов.

 

Пресата на Апенините допълва, че в началото на другата седмица ще има движение по преминаването на Бербатов в редиците на Фиорентина. За интереса на „виолетовите" към 31-годишния голмайстор се знае отскоро, но клубът набързо се превърна в основен претендент за подписа му.

 

Емил Данчев ще преговаря лично със собственика на Фиорентина - Андреа дела Вале. В Италия се твърди, че Бербатов ще подпише за 2 години с „Ла Виола", които ще платят исканите за него 5 милиона паунда от Манчестър Юнайтед.

 

Sporta.bg припомня, че Фиорентина прави мащабна селекция за новия сезон и има сериозни амбиции за бъдещето под ръководството на новия си треньор - Винченцо Монтела. С „виолетовите" вече подписаха цели 14 футболисти. По-известните от тях са:

 

Борха Валеро от Виляреал, Емилиано Вивиано от Палермо, Алберто Акуилани от Милан и Давид Писаро от Манчестър Сити.

 

В същото време звездата на тима Стеван Йоветич със сигурност ще остане в клуба, след като оферти към него от страна на Манчестър Сити бяха отхвърлени.