Фиорентина с нова оферта за Бербатов, Нюкасъл също таи надежди

снимка: Guliver/Getty Images

Ръководството на Фиорентина е готово да извади пет милиона евро за да има в състава си през новия сезон българския нападател Димитър Бербатов.

 

Само преди дни „виолетовите" предложиха три милиона паунда за голмайстора на Висшата лига отпреди два сезона, но сър Алекс Фъргюсън категорично е отхвърлил подобна сума, съобщи „Мирър".

 

Както е известно шотландецът държи да получи поне пет милиона паунда, за да пусне Бербатов.

 

Италианците искат бившия капитан на националния отбор на България за заместник на Стеван Йоветич, който вече е в напреднали преговори с другия тим от Манчестър - шампиона на Англия Манчестър Сити.

 

„Виолетовите" са готови да предложат договор на Бербатов до 2015 г., като заплатата му ще е значително по-малка от тази в Манчестър - 1,8 милиона евро на сезон.

 

Според "Република" спортният директор на Фиорентина Праде е дал срок на Манчестър Юнайтед до понеделник да прецени офертата и да реши дали ще направи сделката.

 

Същевременно отказът на Юнайтед към италианците е дал надежди на един от позабравените кандидати за българина - Нюкасъл и в офиса на "червените дяволи" е пристигнала оферта и от „Спортс Дайрект Арина".

 

От Динамо Киев също очакват развитие по случая с Бербатов най-късно до понеделник, а в полза на украинския гранд е фактът, че единствено той от всички настоящи кандидати за подписа на нападателя има шанса да играе в Шампионската лига.

 

Киевчани победиха Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 като гост в Германия в първата среща от плейофите за влизане в групите на най-комерсиалния турнир и са абсолютен фаворит преди реванша.

 

Със сигурност дните на Бербатов на „Олд Трафорд" са преброени, особено след пристигането на голмайстора на Висшата лига от миналия сезон Робин ван Перси.

 

Към този момент за подписа на българина спорят Ювентус, Фиорентина, Динамо Киев, Съндърланд, Нюкасъл и Милан, който въпреки че си осигури услугите на Джампаоло Пацини, отново бе притеснен от поредната контузия на Алешандре Пато.