Фиорентина пожела Димитър Бербатов

снимка: Guliver/Getty Images

Фиорентина е поредният отбор, който проявява интерес към нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, твърди английското издание "Дейли Мейл".

 

"Червените дяволи" се опитват да намерят отбор на българина, който стана излишен на "Олд Трафорд", особено след привличането на Робин ван Перси от Арсенал. Интерес към Бербатов не липсва, но досега отправените оферти или не удовлетворяват клуба, или самият футболист.

 

Наскоро се появиха информации, че 31-годишният голмайстор е желан от грандовете Ювентус и Милан, и въпреки че медиите на континента свързват името му с най-различни отбори, има голяма вероятност Бербатов да продължи кариерата си в Серия А.

 

От Фиорентина искат да привлекат класен нападател, който да си партнира със звездата им Стеван Йоветич. Към черногорския национал има сериозен интерес от страна на Манчестър Сити и Челси, но клубът от Флоренция е категоричен, че Йоветич няма да бъде продаден това лято.

 

Манчестър Юнайтед иска 8 милиона паунда за Бербатов, когото привлякоха за рекордните за клуба 30.75 милиона паунда от Тотнъм през 2008 г. От Фиорентина са готови да платят само половината от тази сума, но италианците се надяват, че цената на нападателя ще падне с наближаването на края на трансферния прозорец.

 

Във Фиорентина се наблюдава възход след идването на Винченцо Монтела на треньорския пост, а високите амбиции на клуба бяха подкрепени с привличането на Алберто Акуилани, Борха Валеро и Матиас Фернандес. "Виолетовите" обаче не могат да предложат на Бербатов участие в европейските клубни турнири през този сезон, което може да се окаже сериозна пречка за евентуален трансфер.

 

Освен това препятствие пред привличането на българина е и голямата му заплата, която в момента възлиза на около 5 милиона евро, което е почти непосилно за "виолетовите".

 

Договорът на Димитър Бербатов с Манчестър Юнайтед изтича през юни 2013 г., като очакванията са, че той със сигурност ще бъде продаден до края на трансферния прозорец.