Спортинг оцени Божинов на 3 милиона евро

снимка: Guliver/Getty Images

Над 3 милиона евро са поискали шефовете на по­ртугалския „Спортинг" от „Торино" за правата на Ва­лери Божинов, твърдят италианските медии.


Гран­дът от Лисабон е склонен да пусне българския на­ционал под наем, но с опция за купуване след края на сезона. „Лъвовете" не са съгласни на варианта Бо­жинов да бъде само прео­тстъпен дори срещу солид­на сума. Само преди месец от „Спортинг" заявиха, че са готови да дадат Валери на българския ЦСКА, ка­то дори му плащат полови­ната месечна заплата, коя­то е 50 000 евро. За ита­лианците обаче условията са други.


Затова и „Торино", кой­то е клубът с повече при­върженици от „Ювентус" в самия индустриален град, все още се колебае кой на­падател да привлече - Бо­жинов или Витор Барето.

 

„Биковете" не се притес­няват от формата и физи­ческото състояние на Ва­лери, след като получили уверение от кондиционния треньор на ЦСКА Роко Перота, че Божинов е в от­лична кондиция и не страда от никакви контузии.

 

Както е известно, бив­шият нападател на „Лече", „Фиорентина", „Ювен­тус", „Манчестър Сити" и „Парма" поддържа форма на „Армията" от няколко седмици и Перота има пря­ко впечатление от Божи­нов. Перота се ползва с го­лямо доверие от ръковод­ството на „Торино", след като дълго време е рабо­тил в клуба.


26-годишният Божинов бе желан и от новака в се­рия „А" „Пескара". „Синьо-белите" обаче ня­мат финансовите средства на „Торино" и преговаряха със „Спортинг" само за от­даване под наем.

 

Самият Валери е готов да облече виненочервената фланелка на „Торино", след като вече се е договорил за параметрите по личния му договор с клуба. „Биковете" също бяха в серия „Б" и се връщат в италианския елит след 3-годишно пре­късване.

 

"24 часа"