ЦСКА стигна само до 2:2 в Мездра

снимка: Булфото

Отборът на ЦСКА не успя да победи Локомотив Мездра в приятелска среща, завършвайки наравно 2:2 при визитата си на нискоразредния тим.


Сержиньо и Тасио се разписаха за "червените", като на вратата на ЦСКА застана започналият тренировки с отбора вратар Михаил Иванов. Футболистът на Сиена пристигна на "Армията" през тази седмица, но все още няма договор с "армейците".


Михаил Иванов застана под рамката на вратата, а наставникът Стойчо Младенов заложи на следните полеви футболисти: Родригес, Бенжелюн, Чорбаджийски, Венков, Тенгариня, Скиорили, Сержиньо, Пакурар, Нюаджи и капитанът Мишел Платини. През втората част в игра се появиха още вратарят Благой Макенджиев и авторът на втория гол Тасио.

 

Още в 4' "червените" отправиха първи точен удар в очертанията на вратата, но изстрелът на Александру Пакурар от статично положение бе отразен от вратаря Матев. В 21' ЦСКА отново бе близо до откриване на резултата, когато удар на Мишел Платини с глава бе изчистен от голлинията. Десет минути по-късно отново Платини стреля, но и този път Матев се намеси.


В 33' гол на ЦСКА не бе зачетен от съдийската тройка. Серж Нюаджи намери мрежата зад Матев, но реферът прецени, че нападателят е извършил нарушение. Така постепенно се стигна и до 41', когато резултатът в Мездра бе открит. Чорбаджийски от състава на ЦСКА допусна груба грешка и позволи на Миков да излезе очи в очи с Мишо Иванов. Футболистът на Локомотив не сбърка и откри за 1:0.


След почивката стана далеч по-интересно, като зрителите видяха цели три гола в двете врати. В 55' Михаил Иванов се сблъска с нападател на Локомотив и явно получи травма, защото минутки по-късно бе заменен от Макенджиев. В 60' пък резултатът вече бе изравнен, а автор на попадението бе Сержиньо. Привлеченият от Локомотив Пловдив състезател бе изведен от Платини след заучена ситуация, като стреляйки по диагонала отбеляза за 1:1.


Между 79' и 81' в Мездра стана горещо, като двата тима си размениха по един бърз гол. Първо точни бяха "армейците", които чрез Тасио излязоха напред в резултата. Нападателят осъществи хубав индивидуален пробив и с премерен изстрел отбеляза за 1:2.

 

Две минути по-късно обаче попадението бе върнато, като по този начин бе оформен и крайният резултат - 2:2. Тангариня игра с ръка в наказателното поле на ЦСКА, което и доведе до единадесетметров наказателен удар. Зад топката застана Петър Златков, който бе точен за 2:2.