Иво Ангелов се прости с надеждите за бронз след поражение в репешажите

снимка: БТА

Българският борец Иво Ангелов не успя да стигне до финалната битка за бронза на Олимпийския турнир по борба в категория до 60 килограма.

 

Пътят на Ангелов бе препречен във втория репешажен сблъсък от казахстанеца Алмат Кебиспайев, който спечели с 2:0 части (0:1, 0:2).

 

Ангелов започна турнира с победа над американеца Елис Колман с 2:0 (1:0, 7:1), но след това загуби с 0:2 (0:1, 0:3) от Омид Хаджи Нороози. Иранецът обаче се класира на финал и изтегли българина на репешаж.

 

Там той започна с победа над китаеца Цзян Шън с 2:1 (0:2, 1:0, 4:0), за да стигне до срещата с Кебиспайев, който е световен вицешампион и първенец на Азия.

 

Срещата с казахстанеца започна добре за българина, който направи хубава атака, но за съжаление тя стана извън тепиха и не му бе отсъдена точка.

 

Кебиспайев бе поставен в партер, а родният борец не можа да се справи със силната му защита и точката отиде в полза на противника.

 

Във втората част Ангелов опита да вземе точка от стойка, но не успя и бе поставен партер, спечелен от Кебиспайев, което означаваше и край на надеждите на Иво Ангелов и България, че ще успее да завоюва медал във втория ден от турнира по борба.

 

По-рано днес голямата надежда на България в днешния ден Христо Маринов претърпя неочаквано поражение от друг представител на Казахстан - Данаил Гаджиев с 0:2 части и така след първите два дни от турнира по борба България остана без медал.

 

Утре на тепиха в категория до 66 килограма излиза Елис Гури.