Иво Ангелов загуби от световния шампион в Лондон

снимка: БТА

Българският борец Иво Ангелов загуби схватката си със световния шампион от Истанбул Омид Нурози и след 0:2 части отпадна от осминафиналите в категория до 60 килограма.

 

За огромно съжаление на самия Иво и на целия му щаб, той отстъпи с 0:1 точки в първата част, тъй като не се възползва от възможността си да атакува съперника си, докато той беше в партер.

 

Във втората част пък именно Ангелов бе в тази ситуация, което позволи на Нурози да осъществи захват и да спечели 2 точки, въпреки че получи рамо от съдиите - неговата офанзива не изглеждаше завършена и най-малкото българинът сякаш се спаси, достигайки очертанията на тепиха.

 

В крайна сметка световният шампион от 2011-та година се оказа непреодолимо препятствие за Иво Ангелов, който сега има шанс да бъде изтеглен до репешажите от именития си опонент.

 

Българският борец и неговият съперник се „дебнеха" в първите 90 секунди на първата част и никой не печелеше предимство, преди първи в партер да бъде поставен иранецът. Страхотната защита на Нурози обаче не позволи на българина да вземе предимство и да успее да осъществи успешно обръщане. Така точката премина в актива на иранеца и той поведе с 1:0 части в оспорвания мач.

 

За съжаление на българските фенове Ангелов бе поставен в партер и трябваше да се защитава от мощните захвати на съперника. Въпреки че най-мощната акция на Нурози започна в очертанията на тепиха, като дори и не успя да завърши с пълно преобръщане, съдиите дадоха 2 точки на иранеца и вбесиха българския щаб.

 

Треньорът на класиците Братан Ценов моментално поиска преглеждане на видео от ситуацията, но протестът му не беше уважен, което автоматично прибави още 1 точка в актива на Нурози - така и втората част завърши със загуба 3:0 на Ангелов.

 

Така българинът трябваше да очаква евентуално издърпване до репешажите от Нурози, което можеше да се случи при положение, че иранецът стигне до финала.