ЦСКА ще има сериозни нови собственици, Стоичков се връща на „Армията“

снимка: Булфото

ЦСКА вече няма да бъде собственост на „Титан", пише на първата си страница вестник „Меридиан Мач".

 

Според изданието днес следобед във Варна представители на фирмата за събиране на боклук ще се срещнат с американски инвеститори, с хора от руския гигант „Газпром" и ще финализират преговорите за продажбата на клуба.

 

Задачата на новите силни инвеститори ще бъде да ивадят ЦСКА от кризата с финансови инжекции. За „Газпром" не е прецедент спасяването от фалит на балкански гранд, защото той е собственик на сръбския Цървена звезда, а също така имаше готовност да финансира Балканската лига - неосъществен засега проект на ЦСКА.

 

Източници на БЛИЦ пък допълват, че "по принцин всичко вече е решено, но остава да се уточнят някои детайли. Предстоят добри дни за ЦСКА, не те да бъдат търпеливи и единни".

 

Също така промяната на собствениците ще доведе и до промяна в президентския пост, който ще бъде поверен по всяка вероятност на Христо Стоичков. Камата в момента е в Лондон за Олимпийските игри, но ще бъде информиран по телефона за края на преговорите и се очаква да даде съгласието си и да се завърне на „Армията".

 

Това означава, че Стоичков автоматично ще се откаже от треньорската си кариера и ще напусне поста си в Литекс.

 

Преди месеци също имаше вероятност Камата да заеме позицията на Димитър Пенев, но тогава се провали възможността Гриша Ганчев да стане финансов благодетел на "червените".