Остава ли Шумахер във Формула 1? Ще разберем през октомври

снимка: БТА

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер отбеляза, че през октомври той и Мерцедес ще обявят дали ще продължи да се състезава, след края на този сезон.

 

Въпреки това се очаква по време на предстоящата лятна пауза в „кралските" гонки двете страни да проведат преговори и да стане ясно бъдещето на ветерана, чийто договор изтича в края на календарната година.

 

След състезанието в Унгария, което е една седмица след предстоящото Гран при на Германия тази неделя, Формула 1 излиза в почивка, като отборите нямат право да работят по колите си в продължение на две седмици. През това време Мерцедес и Шумахер най-вероятно ще определят дали бъдещето им е заедно, като на няколко пъти от конструктора споделиха, че имат желание да задържат Шуми в отбора, но всичко зависи от неговото решени.

 

„Върнах се във Формула 1 в Мерцедес с надеждата, че ще печеля състезания, а дори си мислех, че мога да се боря за титлата", сподели пред репортери седемкратният шампион днес на Хокенхайм.

 

„Всички знаем как се развиха събитията, но направихме голяма крачка в развитието през този сезон и се надявам, че ще продължим в същия дух до края на кампанията.

 

„Можете да ме притискате колкото си искате за бъдещето, но отговор ще получите евентуално през октомври", сподели още легендарният пилот, след като бе попитан няколко пъти дали остава в Мерцедес и Формула 1.

 

Преди три години Шумахер се завърна в „кралските гонки" и подписа за три години с настоящия си отбор. Неговото решение се чака с огромен интерес от всички свързани с моторните спортове, а пилоти като Пол ди Реска и Нико Хилкенберг се надяват, че могат да заемат неговото място, ако той все пак реши да се оттегли.