Бербатов изригна: Цената ми е 5 милиона, не разбирам защо не играя

снимка: Булфото

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изригна срещу медиите на Острова, заявявайки, че му е писнало от спекулациите с неговото бъдеще и трансферната му цена.

 

Българският голмайстор отново реши да използва социалната мрежа Facebook, за да сложи край на слуховете около неговата цена и информира своите последователи, че лично Сър Алекс му е споделил, че срещу 5 милиона може да напусне „Олд Трафорд".

 

„Тъй като се изморих от спекулациите, реших да ви споделя това. Чета по вестниците и виждам, че цената ми е 10 милиона паунда. Говорих със Сър Алекс, и той ме увери, че е 5...Така че кой казва истината според вас??", изригна Бербатов, като за отрицателно време неговите фенове харесаха и споделиха неговата публикация.

 

„Истината е, че обичам този клуб, но няма да съм полезен на никого, ако не играя. Аз искам да играя, искам да помогна. Но поради неразбираеми причини, това няма да се случи или шансовете ми ще са ограничени, така че е по-добре да си кажем сбогом. Ако това не стане, то аз съм професионалист и ще продължа да правя всичко възможно, за да помогна на отбора и на съотборниците си всеки път, когато получа възможност".

 

Така той опроверга новината, която беше разпространена от Daily Mail, че неговата цена е 10 милиона паунда, което спира трансфера му в друг отбор.

 

Днес пък излезе информация, че Куинс Парк Рейнджърс са готови да броят 8 милиона паунда за услугите на голмайстора във Висшата лига през сезон 2010/11 - тогава Бербатов наниза 20 гола в Англия и помогна на своя тим да спечели титлата, която през миналата година обаче не беше защитена.

 

Българският нападател в момента е на подготовка с отбора, но отново ще остане на пейката, ако не бъде трансфериран. Сър Алекс ясно показа това още през миналата година, когато залагаше на Рунии, както и на често неубедителните Хавиер Ернандес и Дани Уелбек, а на моменти дори предпочиташе Парк Джи Сунг за партньор на звездата си, вместо Бербатов.