Ако Вия не е във форма, Барса взима Неймар още през зимата

снимка: БТА

Давид Вия не можа да се включи в похода на Испания към втора европейска титла, но ще се възстанови навреме, за да помогне на Барселона да се върне на трона в Примера дивисон и Шампионската лига.

 

Ако обаче тежката контузия на „Ел Гуахе" му попречи да възвърне върховата си форма навреме (т.е преди зимната пауза), то Барселона и новият треньор Тито Виланова ще направят всичко възможно, за да привлекат Неймар.

 

Перлата на Сантош е вероятното ново попълнение чак през лятото на 2013-та, но ако Вия не може да гарантира голове и да помага в това отношение на Лео Меси, то каталунците ще задействат схемата за трансфер на бразилския национал.

 

MundoDerportivo разсъждава, че в остатъка на 2012-та за Неймар няма да има особени задължения в Сантош като шампионат в Бразилия или Световно клубно първенство, както беше през 2011-та.

 

Лятото на 2013-та се посочва като „най-подходящия момент" за трансфера, тъй като тогава Барселона ще има чисти 40 милиона за покупки - не е задължително всички да се влагат в един футболист, но ако през сегашния трансферен прозорец каталунците спестят някой милион, той ще се премести във фонд „Неймар".

 

През 2014-та вече контрактът на бразилеца ще изтича и Сантош няма как да бъдат претенциозни при преговорите, въпреки че точно тогава ще се проведе Световното първенство. Поради тази причина MundoDeportivo посочва лято 2013 за трансфера, но всичко зависи от реализаторските качества на Давид Вия през есенния полусезон.