Египетски техничар ще замества Жуниор Мораеш

Неволите в селекцията на ЦСКА накараха клуба да изпрати оферта за Египетския Меси, пише "Меридиан Мач". Това е халфът на Ал Ахли Уалид Солиман, който е добре познат на Стойчо Младенов, с когото са работили заедно в ЕНППИ.

 

"Червените" са излезли с ново предложение за Солиман, разкри вестник "Ахли Нюз", след като първото е било отхвърлено.

 

За подписа на Солиман обаче ЦСКА има сериозна конкуренция. Неговият мениджър Самир Тауаб е признал, че освен офертата на българите, довереникът му е с оферта и от датски клуб. Халфът е изразил готовност да се премести в Европа, след като вече е постигнал всичко в страната си.

 

Уалид Солиман е плеймейкър и играе зад нападателя, като самият Младенов призна, че има нужда точно от такъв играч веднага след контролата с иранския шампион Сепахан.

 

Той е национал на Египет и има 18 мача и 1 гол за "фараоните". В Ал Ахли играе от миналия сезон, като се е разписал 3 пъти в 18 двубоя.

 

Преди това може да се похвали с 4 попадения в 28 мача за ЕНППИ по времето, когато начело на отбора беше Стойчо Младенов.

 

Sporta.bg вече ви информира за възможността юношата на Аякс с 2 мача за мъжкия отбор Хавиер Мартина да премине при "червените".