Лам се заяде: Германия щеше отдавна да е приключила с Англия

снимка: БТА

Капитанът на германския национален отбор Филип Лам не пропусна да се заяде с противника на Бундестима на полуфиналите от Европейското първенство в Полша и Украйна - Италия.

 

На пресконференция днес бранителят на Байерн Мюнхен заяви, че „адзурите" е трябвало да материализират превъходството си над Англия още в 90-те минути на срещата и да не се стига до дузпи.

 

Според Лам Бундестимът е щял още в редовното време да приключи убедително с „Трите лъва" и също така добави, че е желал да се изправи именно срещу Англия на полуфиналите, защото били по-слаби от италианците.

 

„Искахме да играем с Англия, защото те представляват по-малка заплаха в сравнение с Италия. Гледахме мача от хотела и е ясно, че англичаните бяха тотално надиграни, но не трябваше изобщо да се стига до дузпи", коментира Лам.

 

„Италианците бяха прахосници пред гола, ако това беше Германия, щяхме да сме приключили мача отдавна и нямаше да има продължения. Да, Италия беше по-добрият отбор, но няма как да не се възхитиш на характера на англичаните, които се добраха до дузпи.

 

А при дузпите всичко може да се случи и там няма фаворит, затова не бива да се допуска мачът да бъде решен с тях, при положение, че си доминирал на терена. Искахме Англия и заради спомените от онова 4:1 на Световното първенство преди 2 години.

 

Оттогава Германия значително подобри играта си, докато Англия страда, особено сега на Евро 2012. Ние сме тук, за да стигнем до финала и нищо не се е променило - увереността ни се покачва, правим си добра сметка за всичко и дори тренираме дузпи, защото има такава възможност.

 

Германия е отбор, който ще се изправи срещу всякаква трудност, като може би най-сериозният ни тест тепърва предстои. Разбира се, че Италия е заплаха, Пирло прави страхотни мачове и той е сърцето на отбора - Балотели пък е много опасен, ако разполага с пространство", завърши бранителят на Байерн.