Ван дер Ваарт не мисли за отказване от националния тим

снимка: БТА

Холандският полузащитник Рафаел ван дер Ваарт не смята да слага край на кариерата си в националния отбор след провала на "лалетата" на Евро 2012.

 

Футболистите от Ниската земя претърпяха тотален крах на европейското първенство. Те отидоха в Полша и Украйна като един от трите най-големи фаворита на турнира, но не спечелиха нито точка, отбелязаха едва два гола и се сбогуваха с мечтата си за европейско злато още след изиграването на мачовете от групата.

 

Последваха редица скандални разкрития около холандските национали и се заговори, че много от тях ще сложат край на кариерите си в представителния тим на страната. За Рафаел ван дер Ваарт обаче това не стои на дневен ред.

 

"Смятам да продължа да играя за националния отбор", сподели опитният полузащитник. 

 

"Сега всички искат подмладяване на състава, но не мисля, че това ме засяга. За случилото се на Евро 2012 сме виновни всички футболисти.

 

"Напълно съм съгласен с критиките по наш адрес. Подобно представяне на турнира е неприемливо. Да бяхме в много сложна група, но това не може да ни послужи за оправдание", сподели още играчът на Тотнъм.

 

Селекционерът на холандия Берт ван Марвайк пренебрегна в първите два мача своята звезда и остави Ван дер Ваарт на пейката за сметка на Ибрахим Афелай. В последната среща срещу Португалия обаче плеймейкърът беше титуляр и отбеляза единственото попадение за "лалетата" в срещата.