Италия и Хърватия не излъчиха победител (Снимки)

галерия:

снимка: БТА

Отборите на Италия и Хърватия не успяха да се победят в мача си от група "С" на Евро 2012 и завършиха наравно - 1:1. Така "адзурите" продължават да нямат победа над "шахматистите", като това бе шестият мач между двата отбора, а балансът досега е 3 успеха за Хърватия и 3 равенства.

 

Италия започна по-активно срещата и можеше да открие резултата още в 3-ата минута, когато Марио Балотели бе намерен в наказателното поле, освободи се и стреля, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.

 

Възпитаниците на Чезаре Прандели продължиха да нападат и отново бяха близо до гола в 11-ата минута, когато Клаудио Маркизио стреля много опасно от границата на наказателното поле, но ударът му мина над вратата. Пет минути по-късно (16') Балотели пробва късмета си от границата на пеналта, но ударът му попадна точно в ръцете на Спипе Плетикоса.

 

След първоначалния натиск на Италия, хърватите се поокопитиха и на свой ред започнаха да поглеждат към вратата на Джанлуиджи Буфон. В атаките им обаче нямаше изненада и те се разбиваха в добре организираната защита на "адзурите".

 

В края на полувремето италианците отново увеличиха оборотите, а удари към вратата на Хърватия отправиха Антонио Касано и Клаудио Маркизио, но в първия случай топката не попадна в целта, а при удара на Маркизио стражът на "шахматистите" бе на мястото си и спаси.

 

Така се стигна до 39-ата минута, когато "скуадра адзура" откри резултата, а точен бе Андреа Пирло, който се разписа след чудесно изпълнение на пряк свободен удар.

 

След почивката играта се накъса, а нарушенията зачестиха. В 47-ата минута Лука Модрич пробва рефлекса на Буфон с далечен изстрел, но италианският страж се справи без проблеми.

 

Атаките на "шахматистите" дадоха резултат в 72-ата минута, когато те успяха да матират защитата на Италия. Иван Стринич центрира в наказателното поле, където Джорджо Киелини изпусна Марио Манджукич и нападателят на Хърватия разстреля Буфон, отбелязвайки третия си гол в турнира.

 

До края на мача Италия и Хърватия залагаха повече на сигурността, като се стараеха повече да не допуснат гол във вратите си, отколкото да търсят нови попадения. В крайна сметка до нов гол в мача не се стигна и двата отбора си разделиха точките.

 

След това равенство Хърватия остава на първо място в група "С" с актив от 4 точки, а Италия заема втората позиция с 2 точки, преди мача между Испания и Ейре по-късно днес.