Моуриньо похвали Италия и разкритикува “яловата” Испания

снимка: БТА

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо разкритикува играта на испанския национален отбор и най-вече "яловото" нападение на "Ла фурия" след равенството - 1:1 в първия им мач на Евро 2012 срещу Италия.

 

Селекционерът на иберийците Висенте дел Боске избра да остави на резервната скамейка Фернандо Торес, Алваро Негредо и Фернандо Йоренте, за да играе със 6 полузащитника във формация 4-3-3.

 

Португалският специалист си позволи да отправи критики към тактиката на испанския си колега, заявявайки, че тя е пречупила нападателната мощ на "фуриите".

 

"Не е хубаво Шави, Иниеста и Фабрегас само да си подават, без да създадат сериозна заплаха пред вратата на Буфон. Да, испанските полузащитници се раздадоха, но без нападател, отборът беше ялов" заяви Моуриньо, цитиран от "Ал Джазира".

 

Наставникът на Реал Мадрид призна, че е бил впечатлен от италианците, като според него те могат да стигнат много далеч в турнира.

 

"Италия започна кампанията си на Евро 2012 много добре. Отборът игра много дисциплинирано в защита.

 

Мисля, че Италия може да стигне далеч в надпреварата. Испания не успя да спре Пирло, а когато той се чувства комфортно, може да създаде много проблеми. Даниеле Де Роси е жокерът в тима им и един от най-великите италиански играчи", похвали "адзурите" бившият наставник на Интер.