Легендата Шиърър отписа Англия от Евро 2012

Легендата на Нюкасъл и английския футбол Алън Шиърър смята, че „Трите лъва" са обречени на предстоящото европейско първенство в Полша и Украйна, споменавайки че най-доброто възможно класиране е полуфинал.

 

Бившият нападател също така отбеляза, че е недопустимо играч от ранга на Рио Фердинанд да бъде оставен извън състава, още повече при проблемите на Англия в защита.

 

„Англия няма никакъв шанс на Евро 2012, а отборът може само да се надява да достигне до полуфиналната фаза на турнира", заяви бившият капитан на „Трите лъва" днес пред английските медии.

 

Той отдели време да говори за шансовете на Англия на предстоящото Евро 2012 на летището, преди да отлети за Полша.

 

„Не виждам как изобщо ще спечелим. Мисля, че това е първият път, в който отиваме на голям турнир без никакви големи очаквания. Та ние дори нямахме мениджър допреди един месец, а сега половината отбор е контузен", заяви още 41-годишният бивш национал. „Не мисля, че Англия може да се надява на повече от полуфинал".

 

Алън Шиърър нападна новия селекционер на Англия Рой Ходжсън, тъй като бившият мениджър на Ливърпул и Уест Бромич Албиън не повика в отбора дългогодишния национал Рио Фърдинанд. Вместо него, той предпочете Фил Ягиелка и Мартин Кели.

 

„Всеки треньор има право на избор - лично решение е дали да вземе един играч или да го остави. Лично аз обаче мисля, че Рио има място в отбора още от самото начало", завърши легендата на Нюкасъл.