Рали "Благоевград 2012" започва на 26-ти май

снимка: Булфото

Благоевград е домакин на втория кръг от националния планински рали шампионат на 26 и 27 май. Рали "Благоевград 2012" ще се състои по трасето за село Делвино, съобщи Георги Стоянов - президент на автомобилния спортен клуб /АСК/ "Диамо" - домакин на състезанието.

 

До момента заявки за участие са дали 36 състезатели, сред които са Илия Царски, Тихомир Златков и други български асове. Освен български екипажи в планинското рали ще се включат и екипажи от Гърция.

 

Сравнително малко са чуждестранните състезатели, но това Георги Стоянов обясни с провеждането по същото време на други състезания в съседните страни Гърция и Македония. Домакините от АСК "Диамо", които се обединиха с другия благоевградски клуб - "Благоевград Рейсинг клуб", ще се представят със седем състезатели и автомобили.

 

На 26 май /събота/ от 8 до 12 часа на площад "Македония" в Благоевград ще се извърши административна проверка и технически преглед на автомобилите. От 12.30 до 13.30 часа ще има брифинг за състезателите.

 

След това автомобилите ще се изнесат към старта на състезателното трасе за село Делвино. Там в 14.30 часа ще започне официалната тренировка в три манша. Стартът на състезанието ще бъде даден в неделя, 27 май, от 10 часа, когато ще потегли първият автомобил.

 

От Областната дирекция на МВР в Благоевград уведомиха, че във връзка с провеждането на втория кръг на националния планински шампионат, организиран от автомобилен спортен клуб "Диамо", ще бъде затворено за движение кръстовището на ул. "Рила" и Делвинския път до чешмата на с.Делвино от 12.00 часа до 17.30 часа на 26 май и от 07.30 часа до 15.30 часа на 27 май 2012г.