Рио Фърдинанд отпада от състава на Ходжсън

галерия:

снимка: БТА

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд няма да бъде част от националния отбор на Англия за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна това лято, съобщава Sky Sports.

 

По-рано новият национален селекционер на „трите лъва" Рой Ходжсън сподели, че ще говори с Фърфинанд и Джон Тери преди да обяви окончателния си списък от 23-ма футболисти и се очакваше от състава да отпадне капитанът на Челси.

 

През юли предстои да бъде взето решение относно обвинението за расистка обида, което Тери получи от футболиста на Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд през октомври. До този момент Тери пледира невинност и отрича да се е провинил, но именно заради тези проблеми се очакваше той да отпадне от плановете на шотландския специалист.

 

Фърдинанд, който има 81 мача с фланелката на Англия, пропусна и Световното първенство в ЮАР преди две години заради контузия в коляното. Той не е играл за „трите лъва" от юни 2011 година, когато Англия завърши 2:2 с Швейцария в квалификационен мач за Европейското. Тогава футболистът на „червените дяволи" си пратнираше в центъра на отбраната именно с Джон Тери.

 

Бившият футболист на Уест Хем и Лийдс през този сезон бе измъчван от контузия в гърба, но въпреки това записа 38 мача за клуба си, който загуби титлата в Англия само заради по-лошата си голова разлика от Манчестър Сити. Новината едва ли ще зарадва бранителят, който заяви желанието си да участва на форума в Полша и Украйна.

 

Кайл Уокър от Тотнъм също ще отпадне от състава на Рой Ходжсън, заради контузията, която получи в последния кръг на Премиършип. Уокър е със счупен пръст на крака, а се очакваше той да пътува за Европейското, особено след като грабна наградата на Асоциацията на професионалните футболисти за най-добър млад играч този сезон.

 

Други, които по всяка вероятност ще бъдат разочаровани от решението на Ходжсън са нападателят на Стоук Сити Питър Крауч и защитникът на Манчестър Сити Майка Ричърдс.

 

През следващата седмица английските национали ще бъдат на лагер в Испания, а на 26-ти май ще играят контрола с Норвегия в Осло.