Сър Алекс не пуска Чичарито на Олимпиадата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън потвърди информацията, че Хавиер Ернандес няма да играе на Олимпийските игри в Лондон с националния отбор на Мексико.

 

Шотландският специалист смята, че Чичарито трябва да получи почивка през лятото, защото именно умората е причина той да не блестеше по терените на Премиършип по време на втория си сезон в Юнайтед.

 

В действителност дебютната кампания на Ернандес бе далеч по-бляскава, отколкото представянето му този сезон с екипа на „червените дяволи".

 

„Формата му миналият сезон беше фантастична", каза Сър Алекс, цитиран от официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

 

„По време на втората му година му беше далеч по-трудно, но това е защото в продължение на три поредни лета той няма почивка заради мачовете на националния си отбор.

 

Следващата година всичко ще бъде наред и се разбрахме с мексиканската футболна федерация Хавиер да получи нужната почивка, за да се подвизава в Премиършип на ниво."

 

На първи юни Ернандес ще навърши 24 години, като бе повикан в олимпийския състав на Мексико, за да попълни едно от трите места за играчи над 23 години. Очакваше се Чичарито да развява националния флаг по време на церемонията на откриването на Олимпиадата.

 

Програмата на „ацтеките" в Лондон наистина е натоварена - те имат мач срещу Южна Корея на 26-ти юли, а три дни по-късно е двубоят с Габон. Последната среща от груповата фаза е на 1-ви август срещу Швейцария, което означава, че Ернандес щеше да бъде лишен от голяма част от 28-дневната почивка, която Сър Алекс иска играчите му да получат.

 

Все пак, Чичарито ще играе за Мексико в квалификациите за Световното първенство срещу Гаяна на 8-ми юни и срещу Ел Салвадор на 12-ти същия месец.