Ракетата се отказва, ако продължи да бъде "изнудван"

снимка: БТА

Световният шампион по снукър Рони О'Съливан заплаши, че ще изпълни заканата си за отказване от спорта, ако продължи да бъде "изнудван" от председателя на Световната професионална билярд и снукър асоциация (WPBSA) Бари Хърн.

 

Снощи О'Съливан спечели четвъртата си световна корона в "Крусибъл", след като надделя над Али Картър с 18-11 фрейма. Британецът довери, че ще си вземе няколкомесечна почивка, след което отново ще преосмисли плановете си за бъдещето.

 

Ябълката на раздора в световния снукър продължава да бъде 50-седмичният график на състезателите, наложен от Бари Хърн за следващия сезон. Той включва общо 27 турнира, което поне според Рони О'Съливан, преминава границите на допустимото.

 

"Имам още малко останало гориво в резервоара, но някои хора трябва да постъпят правилно и да спрат да изнудват играчите", заяви О'Съливан, ясно визирайки Бари Хърн.

 

"Част от мен все още иска да продължа да играя, но не съм готов да се подложа на подобен стрес. Зная, че популяризирането на снукъра е голяма отговорност, като бих играл на всеки един турнир, ако това е физически възможно. Не казвам, че вече съм се отказал, но семейството е най-важното нещо за мен", добави световният шампион.