Кордоба на раздяла: Благодаря на Интер

снимка: inter.it

Един от най-постоянните и най-отличителните играчи на Интер Иван Рамиро Кордоба изигра последните си минути пред родните фенове вчера по време на дербито срещу Милан, спечелено с 4:2.

 

Колумбийският защитник прекара на „Меаца" цели 13 години, в които изигра 454 мача и реализира 18 гола, повечето от които с глава, след като често се включваше в предни позиции при изпълнения на ъглови удари.

 

Той се прегърна със съотборниците си преди първия съдийски сигнал, а при 3:2 за „нерадзурите" бе пуснат да поиграе десетина минути от треньора Андреа Страмачони на мястото на Уесли Снайдер.

 

„Преди всичко, благодаря", каза Кордоба след края на срещата, след като бе хвърлян във въздуха от съотборниците си. „Благодаря на Интер, на отбора, който ми даде тази възможност да приключа кариерата си по този начин - със семейството си и с тази забележителна победа.

 

Не бе лесно да взема такова решение, но съм щастлив, че приключих в такъв мач. Получих толкова много изненади през деня и съм много радостен. Нямаше как да си пожелая повече - прегръдки от съотборниците си, от президента и треньорите, любовта на феновете, тази чудесна победа...

 

Все още искам да помагам на клуба с каквото мога, но ще видим какво ще се случи вбъдеще. Сега семейството ми заслужава баща и съпруг, който е изцяло отдаден на тях, който е с тях постоянно. Надявам се следващата глава да бъде също толкова важна, колкото тази, която написах досега като футболист", завърши Кордоба.