Розберг: Чувството е фантастично

снимка: mercedes-gp.com

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг остана щастлив след днешната квалификация преди Гран при на Китай, която доведе и до първи пол позишън в кариерата на германеца до този момент.

 

Розберг се представи впечатляващо и остави втория Люис Хамилтън на повече от половин секунда зад себе си, а коментаторът на BBC Дейвид Култарт определи върховата му обиколка като "перфектна".

 

Попитан как е успял да достигне до това време, асът на "сребърните стрели" отвърна: "Пистата бе започнала да се охлажда, поради което и задните гуми започнаха да функционират по-добре. Преди последния тур промених малко настройката на болида, което и доведе до перфектната ми обиколка. Всичко се разви много, много добре".

 

"За мен това е истинското начало на сезона, защото първите две състезания не протекоха дотам добре за нас", продължи германецът. "Не е никак лошо да стартираш първи. Очевидно чувството е фантастично".

 

"За всички е видно обаче, че в състезанията не сме толкова добри, колкото в квалификациите. Работим много здраво, за да променим това, но не всичко може да се поправи за няколко седмици време. Все пак мисля, че сме на прав път", допълни Розберг.