Алонсо не очаква изненади в Гран при на Китай

снимка: ferrari.com

Фернандо Алонсо се изказа предпазливо преди Гран при на Китай и обяви, че не очаква изненади на трасето, с което за пореден път демонстрира реална преценка за състоянието на Ферари и новия болид F2012.

 

Испанецът спечели предишното състезание в Малайзия, но бе облагодетелстван от мокрите условия на пистата „Сепанг". Въпреки че Скудерията имаше близо три седмици, в които да се стреми да подобри резултатите на колата си, Алонсо не очаква значителна промяна в положителна насока.

 

„Не очаквам нищо изненадващо в Гран при на Китай, според мен силите ще са такива, каквито бяха в Австралия и Малайзия", коментира Алонсо пред официалния сайт на Ферари.

 

„Вярно е, че имахме дълга пауза, но това не означава, че времето ни е стигнало, за да преобразим напълно болида. Ще има някои малки подобрения, но те няма да бъдат особено значителни.

 

Също така очакваме и другите отбори да са подготвили комплект ъпгрейди", каза още испанецът.

 

Алонсо разкри, че няма да поставя конкретни цели за Гран при на Китай, въпреки че би желал да подобри най-вече представянето си в квалификациите, защото от видяното до момента Ферари не е сигурен участник в третата закючителна фаза.

 

„Не искам да обявявам, че целта е еди кое си място, защото не си заслужава да отделям време в такива приказки.

 

Ще направим всичко от себе си, за да спечелим възможно най-много точки. Сега сме като мравките - започваме нещо от основата с идеята един ден да стане голямо и значимо", завърши испанецът.