Галиани ще променя настилката на "Сан Сиро"

снимка: Guliver/Getty Images

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че има намерение да промени изцяло тревната настилка на стадион „Сан Сиро" с изкуствена и за целта ще преговаря за съгласието на градския съперник Интер.

 

Също така силният човек в тима на „росонерите" заяви, че резултатът 0:0 от първия мач с Барселона е добър за италианския шампион.

 

„И Барселона ги е страх от нас, затова започнаха напрегнато мача", каза Галиани. „Пак повтарям, че нито ние, нито не имаха късмет при жребия.

 

Отборът ни се бори добре на терена, показахме увереност и отдаденост, като особено ми хареса представянето на Лука Антонини."

 

Хосеп Гуардиола намекна на пресконференцията след края на двубоя, че не е бил доволен от тревното покритие на стадиона в Милано, което никога не се с славело като едно от качествените в Италия.

 

Самият Галиани призна, че настилката не подхожда на футбол от такова високо ниво и разкри планове за пълна промяна с изкуствена.

 

„Трябва да сменим тревата на терена, като поставим хибридна настилка между синтетична база отдолу и истинска трева отгоре", каза вицепрезидентът на Милан. „Надяваме се да постигнем споразумение с Интер.

 

На края на сезона, ако сме се разбрали, ще започнем процедурите по промяната, които ще отнемат около 2 месеца. Ще работя много, за да можем да си осигурим тази нова тревна настилка", завърши Галиани.