Тренто се утеши с бронзовите медали

След като снощи бе детрониран от европейския клубен връх, отстъпвайки на руския Зенит Казан, днес италианският ПланетУин365 (Тренто) се утеши с бронзовите медали в Шампионската лига, печелейки с 3:0 (25:20, 25:19, 25:19) двубоя си срещу турския Аркас Спор (Измир).

 

Двубоят се изигра в полския град Лодз, като българският наставник на Тренто Радостин Стойчев заложи на същия стартов състав, който вчера стартира и злополучния мач със Зенит.

 

Най-резултатен за трентинци бе българската звезда Матей Казийски, който завърши с актив от 12 точки, докато другият българин в състава Цветан Соколов отново влезе като резерва и се отчете с 2 точки. За Аркас най-добър бе колумбиецът Либерман Агамес с 19 точки.

 

Последна среща с екипа на Тренто изигра кубинецът Османи Хуантоарена, като именно с негов ход и завърши днешния двубой. Както е известно, през следващия сезон Хуантоарена ще носи екипа на Зенит, който вчера детронира италианците от върха в Шампионската лига.

 

Пред Тренто все пак остана една голяма цел за постигане, а именно - финалът за титлата в Италия, който ще се проведе в зала Медиоланум Форум д′Асаго в Милано на 22 април.