Гуардиола се уплашил, че Бускетс е със счупен крак (видео)

снимка: БТА

Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола призна, че снощи е изпитал сериозни притеснения относно състоянието на полузащитника Серхио Бускетс. Последният бе заменен принудително през втората част, след като коляното му пострада сериозно под бутонките на футболист на Реал Сосиедад. Барса спечели сблъсъка на "Камп Ноу" с 2:1.

 

Испанският национал бе изнесен на носилка, като камерите показаха, че около коляното на Бускетс има прорезна рана. Уловена бе и реакцията на Сеск Фабрегас, който се хвана за главата, притеснен за състоянието на своя съотборник. Гуардиола от своя страна призна, че именно реакцията на Сеск го е навела на черни мисли.

 

"Когато Сеск постави ръце върху главата си, тогава помислих, че Серхио е със счупен крак. Изглежда обаче, че говорим единствено за дълбока рана. До сряда ще изследваме състоянието му", обясни Пеп.

 

Тактикът не пропусна да похвали и младия Кристиян Тейо, който започна сред титулярите и отбеляза гол още в самото начало на двубоя.

 

"Тейо е типично крило, истински куршум. Той е много бърз, като се справя отлично в ситуации един на един. Кристиян е много млад, като с времето ще стане по-зрял, но засега се справя чудесно", отбеляза Гуардиола.

 

"Днес можехме и да завършим наравно, но като цяло играхме добре и отново се превърнахме в майсторите на красивия футбол. Създадохме много положения", добави Пеп.

 

Барселона обаче остава на 7 точки от лидера Реал Мадрид, който снощи не сбърка при визитата си на Хетафе.