Спортинг преотстъпва Божинов, потвърди агентът му

Агентът на Валери Божинов Джери Паломба потвърди пред италианската преса, че португалският гранд Спортинг Лисабон не възнамерява да разчита на българския нападател в бъдеще. На този етап "лъвовете" имат желание да преотстъпят родния национал, като самият Божинов е готов да осъществи ново завръщане в италианската Серия А.

 

Кариерата на Божинов на "Жозе Алваладе" на практика приключи, след като бившият футболист на Манчестър Сити се замеси в сериозен скандал. По време на двубой за Купата на Лигата на Португалия, българинът пренебрегна треньорските указания и на своя глава изпълни дузпа, която пропусна в последните минути на срещата.

 

Това отприщи сериозни критики по негов адрес, като Божинов дори бе отстранен от първия отбор на Спортинг. Около голмайстора се шумеше, че може да осъществи и изненадващ трансфер по посока българската А група, но Джери Паломба потвърди, че интерес към него има от далеч по-силни шампионати на континента. Поне според спекулациите в пресата, интерес към него проявяват два от бившите му клубове - Лече и Фиорентина.

 

"Мога да потвърдя, че Спортинг има желание да преотстъпи Валери Божинов до края на сезона", заяви Паломба пред "Тутомеркато".

 

"Около момчето има доста негативно настроение, заради една пропусната дузпа. Дали Лече и Фиорентина имат интерес? Доста клубове от Европа са заинтересовани, например от Швейцария, Испания и Украйна. Не съм влизал в контакт с Фиорентина, но Валери би бил радостен, ако се завърне в Италия. Единственият проблем би бил неговата заплата", добави агентът на национала.