Кличко: Никога не съм чувствал по-силна болка през живота си

галерия:

Световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко призна, че се чувства разочарован заради пропадането на двубоя с Жан-Марк Мормек, който трябваше да се състои тази събота в германския град Дюселдорф.

 

Украинецът бе принуден да се оттегли от боя, след като не се чувстваше добре след претърпяната в събота операция. Шампионът се подложи на интервенция за премахване на камък в бъбреците, а от лагера му първоначално заявиха, че това няма да го спре от участие в срещата с Мормек.

 

В последствие обаче се разбра, че Кличко продължава да чувства остри болки след операцията, като страда и от висока температура. Лекарите го посъветваха да се оттегли от срещата с французина, което и украинецът в крайна сметка стори.

 

"Чувствам се опустошен. Внезапно почувствах невероятни болки", призна Владимир Кличко. "Най-лошите, които някога съм изпитвал. Подготвях се по перфектен начин за този мач в продължение на седем седмици. В последствие обаче бях нокаутиран от нещо, чиято големина е около три милиметра. Разочарован съм", добави той.

 

Смята се, че двубоят между Владимир Кличко и Жан-Марк Мормек ще бъде пренасрочен за друга дата, като най-вероятно мачът ще се състои през март.