Радуканов и Йешич влязоха заедно на преговори при шефовете на ЦСКА

снимка: Булфото

Очакваният нов треньор на ЦСКА Милен Радуканов пристигна на стадион „Българска Армия" около 13 часа.

 

Радуканов дойде в компанията на Росен Кирилов, който ще бъде негов помощник в ЦСКА. Към щаба на специалиста ще се присъедини и кондиционният треньор Роко Перота, който бе натирен от Миодраг Йешич при юношите. Очаква се до дни да бъде назначен и нов треньор на вратарите.

 

Малко преди 14 часа Радуканов и Йешич влязоха в администрацията на стадион „Българска Армия", като след това към тях се присъедини и изпълнителният директор на „червените" Венцислав Живков. Там са още Георги Илиев-Майкъла и Аспарух Никодимов.

 

С Йешич пък пристигна и неговият преводач, който до този момент в днешния ден не бе до сръбския специалист.

 

Радуканов трябва да води днешната тренировка на ЦСКА на базата в „Панчарево", като заниманието ще започне след 15 часа. Новината вече бе потвърдена от двамата изпълнителни директори на „армейците" Георги Илиев и Венци Живков.

 

Официалното представяне на новия наставник ще стане след заниманието на специална пресконференция.

 

Sporta.bg припомня, че Йешич все още не е разтрогнал договора си с ЦСКА, като двете страни все още не са се разбрали за финансовите параметри около раздялата.

 

Милен Радуканов за втори път поема ЦСКА. При първия си престой в Борисовата градина заради липсата на лиценз „ПРО" той бе в треньорски тандем със Сашо Борисов, но на практика сам взимаше важните решения относно състава и тренировките.

 

Благодарение на Радуканов ЦСКА спечели последните си засега трофеи - Купата и Суперкупата на България през 2011-та година. Той е единственият наставник на „армейците", който е печелил някакви отличия в интервал от цели 4 години - преди него ЦСКА беше триумфирал със Суперкупата под ръководството на Димитър Пенев на 5-ти март 2009-та.

 

Сега Радуканов е с лиценз „ПРО" и може законно да седне на пейката на отбора, без да се нуждае от формален ментор в лицето на някой друг специалист. Също така Милен се прочу с качествата си на психолог и при него звездите на тима изпълваха потенциала си, като дори известния с настроенията си Мишел Платини се чувстваше щастлив.