Силвио Данаилов и Веселин Топалов ще промотират програмата "Шах в училище"

снимка: Булфото

Президентът на Европейския шахматен съюз Силвио Данаилов започва европейска обиколка за промотиране на програмата "Шах в училище".

 

Първа спирка от неговата обиколка ще бъде австрийската столица Виена, където на 27-ми април Данаилов ще вземе участие в семинар "Шах в европейските училища". Той ще открие събитието с лекция на тема "Какво мислят политиците за "Шах в училище".

 

Семинарът е част от виенския детски шахматен фестивал, който се организира от неправителствената организация Spielend Schlauer, специализирана в шахматното образование в началните училища. Семинарът ще се проведе в известния музей "Албертина".

 

По време на своите визити, президентът на Европейския шахматен съюз ще бъде придружаван от бившия световен шампион Веселин Топалов, който ще даде сеанси във Виена, Кардиф, Единбург и Фарьорските острови.

 

На 13-ти март тази година в Страсбург програмата на ЕШС "Шах в училище" беше официално приета от Европейския парламент, припомня БТА. Приемането й е исторически успех за европейския и световния шахмат.

 

Програма на посещенията на Силвио Данаилов:

 

- Кардиф, Уелс - 28-ми април;
- Единбург, Шотландия - 29-ти април;
- Фарьорски острови - 30-ти април-1-ви май;
- Осло, Норвегия - 2-ри май;