Три българки се класираха за втория кръг в Прокупле

галерия:

Българките Изабелла Шиникова, Далия Зафирова и Юлия Стаматова се класираха за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в сръбския град Прокупле с награден фонд 10 хиляди долара.

 

Поставената под номер 2 Шиникова победи представителката на домакините Наталия Костич с 6:1, 6:2 и за място на четвъртфиналите очаква квалификантката Матея Чутура (Хърватия).

 

20-годишната Зафирова отнесе с 6:0, 6:0 осмата в схемата Клаудия Енаке (Румъния), а следващата й съперничка ще бъде участващата с "уайлд кард" австрийка Лиза-Мария Мозер. 18-годишната Стаматова пък стартира с успех с 6:0, 6:4 над сръбкинята Йелена Лазаревич и във втория кръг ще се изправи срещу номер 5 Дуня Шункич също от Сърбия.

 

Трите българки вече си осигуриха по 1 точка за класацията на УТА и по 196 долара. В надпреварата на двойки Биляна Павлова и Далия Зафирова достигнаха до полуфиналите след победа с 3:6, 6:3, 10:4 над руския дует Надежда Горбачкова и Екатерина Пушкарьова

 

. За място на финала поставените под номер 3 българки ще се изправят срещу вторите в схемата Полона Ребершак (Словения) и София Шушан (Унгария).