Григор Димитров пропиля два мачбола и напусна турнира в Куинс

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна загуба в първия си мач на трева за тази година, отпадайки в първия кръг на турнира в Куинс Клъб, Англия.

 

Младият българин претърпя поражение в три сета от бразилеца Томаш Белучи - 6-3 6-7(8) 2-6, като по-разочароващото е това, че във втория сет имаше и две възможности да сложи край на спора. В третия сет Белучи демонстрира солидно превъзходство и се класира за втория кръг, докато родният тенисист ще се насочи към следващото си предизвикателство на корта.

 

В контраст със завършека му, мачът днес стартира отлично за Димитров. Гришо успя да поведе с 3-0 гейма още в самото начало, а при 5-3 вече сервираше за първия сет.

 

Втората част се оказа далеч по-драматична, а в нейния край хасковлията пропусна и два мачбола на своя сметка. В тайбрека Димитров можеше да реши всичко при 7-6 и 8-7, но Белучи оцеля, а в последствие и изравни резултата.

 

Третият сет вече бе изцяло за бразилеца, който набързо поведе с 4-0 гейма и вече не остави никакви съмнения относно крайния изход на мача. До края Гришо все пак съумя да върне два гейма, но Белучи не допусна изненади и в крайна сметка елиминира българина от надпреварата. За Григор Димитров това бе общо трето участие в Куинс Клъб, като до този момент хасковлията винаги успяваше да премине първи кръг. Това и означава, че точките, спечелени през 2010, ще бъдат извадени от актива му.

 

През следващата седмица Григор Димитров е заявил участие на турнира на трева с награден фонд 462,675 евро в Ийстбърн, където българинът отново ще стартира от основната схема.