Гришо излиза срещу Флориан Майер след 13:00 часа днес

снимка: БТА

Днес Григор Димитров ще се опита да се класира за първия си четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс", а на неговия път застава германският ветеран Флориан Майер.

 

21-годишният хасковлия вече записа две победи при дебютното си участие в Монте Карло, като в първия кръг отстрани белгиеца Ксавие Малис, а след това се поздрави с успех над световния номер 10 Янко Типсаревич, при това постигнат по категоричен начин.

 

Димитров и Майер са се срещали само веднъж до момента - на четвъртфиналите на турнира в Мюнхен през 2011 година, когато Григор загуби в три сета - 6:7(4), 6:3, 4:6. Любопитното е, че преди турнира българинът нямаше победа и над предишните си двама съперници - Малис и Типсаревич, а дали ще успее да си върне и на германеца ще разберем още в ранния следобяд.

 

Срещата между Гришо и Майер е втора на корт номер 1 в Монте Карло и ще започне веднага след приключването на мача между Томаш Бердих и спрягания за нов приятел на Цвети Пиронкова италианец - Фабио Фонини, които играят от 11:30 часа.

 

Това означава, че Димитров и германският му съперник ще излязат на корта около 13:00 - 13:30 часа българско време, а двубоят ще може да бъде наблюдаван на живо в интернет.

 

Ако Григор затвърди чудесното си представяне до момента в Княжеството с нова победа, то той може да си осигури мач с Краля на клея и осемкратен шампион в Монте Карло - Рафаел Надал, който трябва да се справи със съпротивата на друг германец - Филип Колшрайбер.

 

Освен възможна среща с Надал, евентуален успех над 30-ия в света Майер, би гарантирал на Гришо дебют в топ 30 на световната ранглиста, с което той ще напише поредна страница в историята на българския тенис.