Джокера загуби сет, но почна с успех в Княжеството

снимка: БТА

Световният №1 Новак Джокович стартира с победа участието си в Монте Карло, след като днес сръбският ас загуби сет, но подчини Михаил Южни с резутлат 4-6 6-1 6-4.

 

До последно Джокера бе под въпрос за турнира поради контузия, но в крайна сметка сърбинът реши да стартира участие в Княжеството, успешно продължавайки към следващата фаза.

 

Срещата бе проследена на живо от осемкратния шампион в Монако Рафаел Надал, който по-рано днес също започна с победа.

 

Сблъсъкът не започна добре за Ноле, който видимо имаше нужда от повече време, за да навлезе в мача. Южни дори успя шокиращо да поведе с 4-0 гейма, преди световният №1 да започне да печели геймове. До края на сета Джокера успя да възстанови баланса, но в крайна сметка се оказа догонващ след 4-6.

 

В следващите две части обаче Джокович повиши оборотите, като във втория сет Южни бе прегазен с 1-6. Третата част бе далеч по-оспорвана, но в крайна сметка сърбинът я измъкна с 6-4, което и означаваше победа в срещата.

 

В третия кръг съперник на Новак Джокович ще бъде победителят от мача между Ернестс Гулбис и Хуан Монако. Напред продължават още Юрген Мелцер и Станислав Вавринка, които победиха съответно Николас Алмагро и Алберт Монтанес.