Матадора тръгна към титла №9 в Монте Карло

снимка: БТА

Бившият №1 в света Рафаел Надал потегли успешно към титла №9 на "Мастърс"-а в Монте Карло, след като днес Матадора записа успех с 6-1 6-2 над австралиеца Маринко Матошевич в среща от втория кръг на надпреварата.


Рафа имаше нужда от едва час и 2 минути игра, за да преодолее Матошевич, класирайки се за следващия кръг на турнира. Надал е абсолютен рекордьор по брой титли в Княжеството, като ибериецът има спечелени вече 8 отличия там.


Не показвайки и помен от тежкия си проблем в коляното, Надал дръпна с 4-0 гейма още в първите десет минути на срещата. Матошевич успя да върне един гейм за 4-1, но до края испанецът затвори безпроблемно първата част.


Нещата не се промениха и във втория сет, а Надал продължи да доминира изцяло над австралиеца. Изключение направи единствено началото на частта, когато Матошевич изненедващо поведе с 2-0 гейма. До края обаче Надал се върна към високите си нива на игра и записа шест последователни гейма за крайното 6-1 6-2.


За Рафаел Надал това бе 45-а победа от 46 изиграни мача в Монте Карло, като единствената му загуба е от аржентинеца Гийермо Кория преди цели десет години.


Следващият противник на Надал в Княжеството е поставеният под №16 Филип Колшрайбер, който се справи последователно с Томаш Белучи и Пабло Андухар.